En summering om det sista....

...halvåret..

 

Nu har det gått ca ett halvår (augusti till januari) sen jag bytte karriär riktining. Eller d kanske jag egentligen inte kan kalla det för jag arbetar fortfarande med barn.

 

Nåja tiden har gått väldigt fort och jag tänkte berätta hur det har gått med magen kontra nytt jobb.

 

Jag var väldigt orolig under första delen av 2014 då jag fick veta att våra tjänster skulle tas bort. För hur ska min mage reagera för ny stress, nytt jobb och för allt annat nytt.

 

Jag mådde inte så bra första delen av året då man kände sig bortkastad efter 27 år i ett yrke som jag älskade. Men så här blir d ju när komunen tänker om och gör förändringar.

 

Hur som så hade jag ett skönt sommar lov med både utlandsresa till Spanien som jag redan skrivit om lite kort här inne. Mycket mys ute i solen med familjen och många funderingar blandat med både tårar och skratt.

 

Lika blandade känslor och symptomer på min mage. Antingen är den hård och lös, den gör ont och den känns smärtfri.

 

Ja du vet vad jag talar om…

 

Sen blev d då dags att inträda min nya tjänst på en arbetsplats som det tar ca 20-25 minuter att gå till.

 

Min värsta farhåga var hur min mage skulle klara detta att rusa iväg på morgonen osv.

 

Men jag måste erkänna att promenera till jobbet har varit både skönt och bra för min vikt. Så nytta med nöje blev d med andra ord.

 

Jag var också rädd för hur det skulle funka när min mage tvärdör…

 

Jag var mycket stressad första tiden då allt var så nytt men sen kom en stark känsla av nyfikenhet på allt nytt också.

Kände en ödmjukhet över alla härliga kollegor och alla mysiga barn. Vilket gjorde min inkörsport bra och stressfri.

JO det var mycket nytt att lära och jag var nog redo för förändring i mitt liv och nya utmaningar gjorde hela första tiden gott för min själ. Trots alla mardrömmar innan. Det blev så mycket bättre än jag ens vågat hoppas på.

 

För jag ska vara ärlig och säga att jag var livrädd för att jag inte skulle kunna anpassa mig och lära mig trivas.

 

Men jag trivs som fisken i havet. Gillar alla utmaningar och jag har haft en mage som varit upp och ner som den alltid är. Där är d lika som det alltid varit.

 

Jag bestämde redan innan jag började nya jobbet att öppen berätta för mina kollegor eller dom närmaste jag jobbar med i alla fall om hur det kan vara.

 

För visst var d en oro över hur jag skulle göra om magen plötsligt sa ifrån och jag måste rusa till toaletten.

 

Jag måste erkänna att nu är jag stressad över mina mornar då jag ska vara först på plats. Vad gör jag om magen pajar innan jag ska gå hemifrån och inte kommer iväg?

Jag ska stänga också nu, vad händer då jag blir ensam sista tiden på kvällen?

Hur ska jag kunna springa på toaletten om den kraschar? Då jag har ansvar för barnen?

 

Men då min mage OFTAST pajar efter matintag så vet jag ju det tidigare på dan, (förhoppningsvis) och kan då ta min medicin. Ja du vet imodium som jag allt för ofta tjatar om här på bloggen. Den är magisk. Den hjälper att stoppa magen mest varje gång. Det har bara hänt två gånger att jag fått fylla på och ta en till tills magen stoppar men så skönt att ha en möjlighet att påverka magen så man kan jobba vidare.

 

Det har hänt att magen pajat och det kommer att hända fram över också men inget som jag direkt har mått dåligt över. Eller direkt tänker på.

 

Däremot har jag fått säga till om att jag inte kan vara ensam med barnen då vi har rast och så. Det har hittills alltid gått att ordna så jag känner mig lugnt och nöjd med det.

 

Jag har haft ca tre-fyra perioder då magen varit ur kass men då har jag låtit bli att äta lunch eller tagit mina imodium och jobbat vidare.

 

När jag har haft en dålig period blir jag ju väldigt trött och matt men gått dit ändå.

 

Men som för alla andra med ibs så är ju immunförsvaret försämrat hos oss. För om tarmfloran och funktionen är störd så hänger detta ihop. Vet inte rent vetskapligt hur d hänger ihop om jag ska vara ärlig men på nått vis stämmer det.

 

Jag har ju också varit bland nya bakteriefloror och virusarter mm. Så d har ju varit en del sjukdomstillfällen men vad kan man göra.

 

Det kommer ju att bli bättre. Jag var ju sällan förkyld förut i den barngruppen jag då arbetade med så d kommer nog bli bättre den här gången också när jag gått igenom alla baciller. Man blir ju dock alltid mer eller mindre immun till slut..

 

Tyvärr rasar ju mitt immunförsvar efter en dålig magperiod. Jag har haft hosta vid tre tillfällen under hösten och det har inte varit kul alls.

Det tog fart innan jul och blev sen sämre igen. Gick till läkaren och då jag har astma ville hon behandla mig för lunginflammation i fall att. Höger lungan lät riktigt illa sa läkaren. Jag fick antibiotika och om den biter på mig så vet vi att jag hade det. Jag har blivit så mycket bättre och rosslet i höger lungan har försvunnit och jag har fortfarande en hosta som sitter högt upp nu. Så nu kommer d upp i alla fall.

 

Jo jag vet att detta inte är pga IBS men en följd av en dålig mage.

 

Sen har vi haft jul och det är ju den värsta tiden för många oss med IBS. Maten och allt annat som hör julen till.

Men jag klarade av min jul bra i år för jag har inte frossat i sill och massa fett och så. Utan jag har ätit med måtta. Ja jag vill ju ner i vikt så det resonemangen var en anledning också så klart.

 

Jag har lyckat gå ner mellan 12-15 kilo på sista året typ… men det mesta har försvunnit nu efter sommaren. Kul och jag känner mig så glad och nöjd.

 

Detta blev ett långt inlägg men kändes skönt att skriva ner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0