När livet stannar!!!

När livet slår runt det ena varvet efter annan tappar man andan, man tappar fotfästet och kontroller över allt. ALLT.

 

Livet stannar.

 

Man slår sig illa. Tårar sprutar och allt rasar. Inget fungerar och man står still med huvudet i väggen.

 

Min älskade lillebror har fått cancer. Det slog ner som en bomb. Det hade ingen väntat sig. Vilket man naturligtvis aldrig gör när man talar om cancer.

 

Mitt liv var redan rörigt med allting med magen och allt annat som varit. Men detta blev droppen.

 

Jag har klagat så mycket om min IBS vilket jag naturligtvis får och så. Men plötsligt blir ens egna problem fjuttiga. Fast så är ju livet. Man kan ju ha det jobbigt fast man kanske inte har det värst.

 

Så är d hela tiden.

 

Jag kan gnälla över ett litet skärsår efter ett papper. Jag kan gnälla över min mage som dummar sig. Jo men d är naturligt att ventilera.

 

Men när någon närstående får cancer så blir allt så oviktigt och så fjuttigt.

 

Man dör inte av IBS men d kan man göra av cancer. Men rädslan över att d kan bli så är ju så förödande ångestladdat.

 

Så det har varit turbulenta veckor.

 

Han är opererad och har vi tur är skiten borta. Men att veta att DET har varit där gör ju att man känner oro för framtiden.

 

Men just nu och här så känns framtiden så ljus. Vilket gör att man överlever sånt här skit, som drabbad och som den som står bredvid.

 

Att stå bredvid är inte så enkelt det heller. Maktlösheten är så tung.

 

Men nu ska jag gå till min bror och tala om hur mycket han betyder för mig.


Det kom en kommentar....

..på inlägget....Nu är det ett tag....
 
gud så skönt att läsa en blogg om ibs, ofta tror jag att det är bara jag i hela världen som lider av detta. och jag möter ofta folk som inte förstår eller kanske vill förstå de problem man har. jag har mer eller minder ALLTID ont i magen. antingen är det upp i magen där min magkatarr sitter eller nere i magen i tarmarna, eller både och. jag mår illa hela tiden och ibland kan jag inte äta, eller så måste jag äta för att inte må illa :/ du förstår säkert vad jag pratar om. jätte skönt att läsa att du har samma problem, inte skönt för dig.. aa du förstår vad jag menar :) mvh j
 
Mitt svar till J.
 
Jag förstår precis hur du menar. Det är lite hit och dit och lite uppe och nere... Ja ingen ordning alls.
 
Jag fattar hur du menar att du tycker att det är jätte skönt att läsa att jag har samma problem. Det är lite d som är tanken med min blogg.
Att vi kan dela med oss och känna igen oss för att förstå att vi inte är ensamna och framför allt inte konstiga och tokiga. För det är ju så att INGEN kan förstå oss så bra som vi som har det.
 
Kram.

Vardagsproblem...

Dessa saker är egentligen små obetydliga saker som man inte borde bry sig i men som kan vara så irriterande ibland. Men så irriterad man kan bli.. det är ju värdsliga saker och borde inte uppröra oss men gör det ändå.

 

Läs detta med glimten i ögat och jag lovar att du kommer känna igen dig.

Detta har givetvis ingenting med IBS att göra ;-)

 

När toalettstolens lock är nedfällt när man kommer upp trött om natten och knappt ser att den är nedfälld och man sätter sig på stängd toalet och måste ställa sig upp igen för att fälla upp den..

 

När någon inte har spolat toaletten inne på en offentlig plats och skiten simmar runt i botten på toaletten och du byter toalett och inser att pappret där är slut efter att du utfört ditt ärende.

 

När man ska torka sig efter ett toa besök i det egna hemmet och det bara sitter en liten bit kvar av toalettpappret i hållaren. Hur svårt kan det vara att byta rulle?

 

När man äntligen har diskat klart en jätte disk och någon då kommer ut med ett gäng glas och tallrikar från ett annat rum.

 

Det är så irriterande när man ska gå genom en dörr som någon före öppnat och släpper precis när man trott att de ska hålla upp dörren åt en.

 

Hur dumt kan det vara när man springer som en toka och hinner precis fram till bussdörren innan bussen åker och har hunnit åka och chauffören ändå stänger dörren och kör ifrån dig.

 

Hur sur kan man inte bli när man håller på att baka en kaka och ska bara hälla i den sista ingrediensen tex mjölk och då upptäcker att den tetra med mjölk som står i kylskåpet är helt tomt.

 

Jag kan bli tokig när jag putsar fönstret med min nya fönsterskrapapparat och jag är nästan klar och då dör batteriet så du får lov att torka för hand.

 

Eller ännu värre du bestämmer dig för att tvätta fönstren och upptäcker att den inte är laddad överhuvudtaget och när den väl är laddad så har du inte lust längre att göra det.

 

Du har lagt in tvätt i tvättstugans maskiner och ska gå tillbaka och torka din tvätt i torktumlaren och i torkskåpet och regeln säger att föregående tvättare får överskrida tork tiden en timme på din tvätt tid. Vilket den som inte har bokat någon maskin utan ”lånar” alla lediga kräver sin rätt trots att dom inte är den tvättare som haft just dina maskiner boknings tid innan. De bara kräver sin rätt.

 

Nåja har du råkat ut för någon vardagsproblem så dela gärna med dig.


RSS 2.0