Svar på kommentar.

Kommentar på inlägget Spanien 2-9 juli 2014
 
Idag kom en kommentar in på bloggen.
 
Hej! Hittade det här gamla inlägget :P! Har också Ibs och ska iväg på resa snart, vad var det för stoppande du tog? Funderar själv på att ta något sånt för jag har liknande problem!
 
Mitt svar:
Jag tar Imodium plus. Fungerar bra för mig.

Mail..

Jag får ibland mail från personer som säger att de också har IBS som vill komma i kontakt med mig ang en produkt som de själva använder och som har hjälpt dom.
 Då jag  känner att en del av dem är  mer intresserad att sälja en produkt mer än att delge en erfarenhet som de funnit iom produkten vill jag inte föra mailen vidare.
Sen finns d dom som BARA vill rekomendera en produkt utan att tjäna pengar på dem.
 
Jag får mail ibland där man frågar om jag vill ställa upp på intervjuer. De mailen lägger jag inte heller upp här då jag inte alltid vill vara med på intervjuerna. För att jag känner att det medför att de vill sälja en produkt också.
Man använder sig av att säga att de har ibs och blivit friska.
 
Jag har så svårt att tro att d blivit friska. Självklart kan man alltid bli bättre. Man jag har svårt för de som vill tjäna pengar på min sjukdom genom att försöka få med mig på tåget genom att säga att de har minsann ibs också.
 
Jag kanske låter synisk iom detta inlägget men jag har mixtrat och tagit bort mat tillfört mat och aldrig ALDRIG hittat ett givet sätt att äta.
 
Jag hoppas att man en dag kan hitta något som hjälper alla med ibs och som dessutom genogått många studier som tyder på och som garanterat hjälper.
 
Jag orkar inte leka med min mage och med min energi på att prova hit och dit.
 
Säg gärna emot mig men jag anser att man måste hitta sitt eget sätt och hittar man inget sätt så kan inte annan än jag själv beklaga det.
 
 
Nej nu ska jag inte ge mig in i den här debatten med mig själv för säkerligen har jag retat någon och gjort någon arg och misströstande.
 
Men jag har så många bra dagar, veckor utan några besvär från magen som gör att jag inte vågar eller vill mixtra med en massa medel som inte garanterat kan ge en perfekt och bra magen.
 
I morgon kanske jag känner något annat ang detta.
 

Ett mail till.

Det kom ett till mail den 23 april 2015
 
Hejsan har nyss sett din blogg nu om Ibs jag är 20 år och har levt med Ibs sen jag var 14, jag fick psykiska problem när detta började så skolan funkade aldrig att gå till . Jag klarade 7-9 med ett hårstrå då jag missade hälften av varje skolår. Jag fick hoppa av skolan när jag var 16. Tillslut så antar jag att detta hade gått för långt då det förstörde hela mitt liv , så försökte ta självmord men som du förstår så gick ju inte det. Dem skickade mig varje vecka till BUP och det lät som dem knappt trodde på en att man mår dåligt varje gång man äter , Jag fick gå upp jätte tidigt varje morgon för att äta för att sedan sitta på toan jättelänge.
Som 20 åring så vill man ju umgås med vänner och familj . Jag har ännu inte hittat en pojkvän och jag är inte mycket ute . Därför blir jag ledsen att höra att du har levt med ditt sen 1969 måste fråga men hur får du din viljestyrka ifrån?  Jag har det ju inte så svårt som du har det men det finns ju där varje dag men har det blivit värre för dig genom åren?
Uppskattar att du skriver en blogg om detta då man känner sig så ensam om detta , många kramar till dig
 
Med vänlig hälsning ..
 
MItt svar till V.J
 
PÅ någon konstigt vis så lever man sitt liv med IBS. Med dåliga och bra dagar. Man härdar ut man gråter och man skriker ur sig sin frustration men på nått vis så går tiden och man hittar små nödlösningar på magsituationen.
 
Min mage var av det hårda slaget då jag var yngre och jag led inte så mycket av min diagnos då men diarreerna tog fart senare...med långa perider av dåliga magdagar.
 
Jag hade ett mycket ner socialt liv tidigare än idag då jag VÄLJER  att inte utsätta mig för situationer där magen kan ställa till det. Men bara i perioder. Jag har perioder då jag vågar mer och faktiskt utsätter mig för situationer där magen kan falla. Jag går tex ut och äter middag men kanske inte i stan eller långt från hemmet. Jag sätter mig och åker in till stan även när magen är lite orolig vilket jag inte gjorde för bara nått år sen.
 
Viljestyrkan vet jag inte var jag får i från utan den finns där för att jag alltid varit nyfiken på livet och har i perioder struntat i min mage.
Men under en längre period så styrde min mage allt och jag bara lade energi och kraften på att utföra mitt arbete men då också på bekostnad på min hälsa.
För att jag skulle kunna jobba åt jag ingenting på dagarna och blev ju då matt och hungrig. Åt på kvällen för då var d inga problem med att sitta på toan resten av kvällen. För jag ville inte riskera att magen skulle bli dålig under arbetstid. Vilket i sin tur resulterade i att mina vitaminer flög upp och ner i värden.
 
Jag blir så ledsen att höra att du övervägde ta ditt liv. Men livet är så mycket mycker mer än dålig mage.
 
Man måste försöka hitta det positiva och försöka ta vara på den. HItta nya sätt att umgås med vänner. Välja hemma kvällar i trygga hemmet i stället för bion eller resturangbesöket. Välja ställen nära hemmet.
 
Usch nu svamlar jag säkert bara men jag tror att man måste hitta sitt sätt att ta makten över sin mage.
 
Jag har hittat mina sätt men kan naturligtvis erkänna att jag än idag begränsar mig. Jag går inte gärna på bio efter att ha ätit middag vilket gör att OM jag går på bio så får d bli en eftermiddag film men hur ofta går de filmer jag vill se så tidigt. Nej då blir d film hemma i stället.
 
Äta middag på stan kan jag göra om jag tar stoppande. Vilket jag också gör när jag reser och när det är viktiga saker som jag MÅSTE GÖRA.
KrAm.

Det kom mail.

Jag har varit lite för mycket off på min blogg men livet rullar på och tiden räcker inte riktigt till.
 
Men det har kommit lite mail till mig som jag vill dela med mig av.
 
Som ni märkt så svarar jag säällan på mailen i privat form utan delar gärna med mig av dem här. Jag lägger aldrig ut något som kan tala om vem som skrivit mailet. För privatlivet är viktigt att få hålla hemligt men däremot innehållet lägger jag upp. För kanske finns d tips som kan hjälpa någon annan med IBS.
 
Det är så roligt att det också är killar som skriver till mig om sin IBS. För detta drabbar ju oss som människor och inte för att vi tillhör ett speciellt kön.
 
Ett Mail kom till mig Den 10 mars.
 
hej,
 
Hittade din blogg när jag surfade runt, jätte bra artiklar och tips och tricks.
Jag har fått diagnosen IBS och har haft väldiga problem i och med att man ständigt har diarréer.
Så fort en stressad situation uppkommer kraschar magen, nu har jag privilegiet att arbeta på ett kontor och har alltid nära till toaletten.
 
Men jag började med Lunelax för ca. 1,5 månader sedan och det har verkligen hjälpt mig, från att gå från 8-10 besök på toaletten per dag så är det kanske 1-2 ggr per dag istället.
 
Dock står det att man skall börja med 3 doser per dag för att sedan gå ner till ca. 1 per dag, men jag kör 3 om dagen då jag känner att det hjälper mig bäst.
 
Ville bara tipsa om detta, men det kanske redan har testats, tyvärr fungerar ju inte samma behandling för alla.
 
Hoppas att de kommer på vad den verkliga bakomliggande anledningen är inom en snar framtid så det kan utformas en kur för att ta bort besvären en gång för alla.
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
Mitt Svar till T.
Förlåt att jag inte givit respons på ditt mail men jag har naturligtvis läst det och jag blir som alltid lika glad när någon med ibs hör av sig till mig.
 
Mitt magliv rullar på och jag har mina dippar och jag har mina bra perioder plus lite annat skit som drabbat mig. Jag kommer skriva ett inlägg om det någon dag.
 
Tack för att du delgav oss ditt tips.

RSS 2.0