Det är jätte kul.....

.....när ni kommenterar mina inlägg och när ni sänder mail till mig.
 
Tack Ulrika T för ditt mail. Jag har sänt ett svar till dig.

Det är så roligt att ni delger era liv med era magar och kommer med tips mm.

Fortsätt gärna med det. Det förgyller tanken med den här bloggen.

Mini semester i några dagar.

Vi tog bilen uppåt landet och besökte och bodde i Gnarp. Men besökte även Sundsvall, Iggesund, Hudiksvall och Njurunda mm.
Resedagen intogs lunch och två imodium plus. Sen var magen snäll och jag kunde njuta av min resa uppåt landet.
Ljuvliga dagar med mycket sol och värme mötte oss.
 
Resan hem var lite jobbigare rent tanke mässigt, då jag visste att imodiumet snart släpper. Svårt att låta bli och tänka - "tänk om magen ballar ur", varje gång den rörde på sig eller knorrade till.
 
Men jag klarade mig hem och jag kan lägga även denna resan till en av de mag-lyckade resorna...
1. På väg mot Gnarp.
2. Vy från Högakusten bron.
3. Högakusten bron
4 och 5. Stranden på Ankarmon campingen i Iggesund
6. Njurunda
7. Loppisjakt.
8. Godis efterrätt.
9. Vy från Högakusten bron.
 

Utflykt till Drottningholm slott.


Sommar kryss 18 - 19 juli 2012

Resan gick bra tack vare mina Imodium plus. 
 
Det är alltid lika pirrigt då man ska ge sig iväg dit där mat skall ätas. Jag vet ju hur min mage kan triggas igång på kort varsel. Den ena minuten kan allt vara bra och nästa mår jag så dåligt att allt annat får vänta.
 
Jag har haft några anfall den senare tiden och jag har ibland tagit stoppande och ibland låtit bli bara för att jag kan. Jag har fått planera och prioritera när jag ska ta dem. OM jag ska göra en sak en dag och en annan sak en annan dag så har jag fått se till situationen.
  • vilken av utflykterna eller ärendena är viktigast att klara av
  • vid vilken av dem ska jag tex inta mat
  • kan jag avstå en av aktiviterna för att riskera att drabbas av diarre den gången för att kunna göra något annat som är viktigare
Ett exempel. Jag vill åka till stan för att ta en skärgårdsbåt ut till fjäderholmarna.. Jag är orolig i magen och vill åka men vill inte ta medicinen för att jag vet att jag om ca fyra dagar ska tex åka båt eller resa någon annanstans. Då kan jag inte ta medicinen för att kunna åka till stan. Antingen kan jag chansa att åka till fjäderholmarna och låta bli att ta den där mysiga skärgårdslunchen. Kanske klarar jag resa utan anfall.
Men tar jag Imodium för att klara av den utflykten så riskerar jag att få min toadag på fjärde dagen då medicines effekt släpper. Då kommer det att infalla på dagen då jag ska göra min andra resa. Då kan jag ju inte ta medicin. För jag kan ju inte stanna tarmarna i ytterligare fyra dagar. Hänger du med. Det är ett dilemma.
 
Men mitt har i gjort att jag idag kan göra så mycket mer än förut. Så om jag måste prioritera säkerheten med magen så gör jag det. För på så sätt kommer jag kunna göra mycket saker som jag saknat.
 
Inför den här båtkryssningen hade jag bra dagar och jag kände att jag inte behövde stressa upp mig för jag vet att jag kan göra något åt problemet. Eftersom det brukar fungera att ta just stoppande. Jag åkte till båten utan en tanke på att ta något stoppande fast jag hade ätit lunch hemma under dagen. Jag kände på tunnelbanan in till stan att magen var lite orolig men jag hoppades att jag skulle ta mig till båt terminalen utan problem. Vilket jag gjorde. Tänk att jag tog rätt beslut om att invänta med medicinen. Jag mådde bra och kände att vad som än händer så ska jag ta stoppande för att kunna njuta av min båt resa med god mat och för att jag skulle kunna äta frukost och lunch dagen efter innan vi kommer i land igen. Jag vill ju verkligen få valuta för min resa.
 
Men sagt och gjort så inväntade jag med Imodiumet till jag hade ätit buffen. Jag kände då innan jag var klar att tarmarna började jobba och det kom FORT. Jag tog mina tabletter och åt klart. Jag misstänkte ett tag där att jag tagit de för sent men jag vet ju av erfarenhet att även om jag får gå på toaletten en eller två ggr så kommer det garanterat vara stopp sen i tre fyra dagar. Jag klarade mig från noll toabesök..... Yehaaa...
 
Så min resa var helt lyckad, både när det gäller maten, sällskapet och vädret...
 
Mys resa med andra ord.
 
Tänk vad ett par vita piller kan göra skillnad. Mitt liv har verkligen förändrats tack vare dem...

Lite av min skit humor...

Jag hoppas inte att någon nu tar illa vid sig men ibland måste man få skämta om sin sjukdom. För livet blir lite roligare och enklare då. Det är allt för ofta så tabu och prata om tarmsjukdomar.... Men det är så härligt när man kan skoja till det och se det roliga i det hela. Eller??
 
Jag kastar ju inte det här i ansiktet på någon för då gör jag ju det även på mig själv och så äääääär det inte.
 Orginalet låter så här men det visste du säkert redan.

Sommarutflykter vecka 28....


RSS 2.0